Principală  —  Ştiri  —  Social   —   La Otaci începe demolarea blocului…

La Otaci începe demolarea blocului grav avariat acum un an. IGSU va gestiona lucrările

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va gestiona lucrările de demolare a clădirii avariate de pe strada Prieteniei nr. 153 din orașul Otaci. La fața locului este creat Statul Major al IGSU care va coordona acțiunile și va monitoriza intervenția.

Începând cu ziua de 27 octombrie compania responsabilă de demolare va demara lucrările. Pentru acțiunile propriu zise vor fi utilizate două manipulatoare și un excavator.

În seara de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuit cu 9 nivele din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr.1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului din strada Prieteniei nr. 153 întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

Guvernul de la Chișinău va acorda peste 2 milioane lei din Fondul de Intervenție al Executivului pentru demolarea blocului avariat. O decizie în acest sens a fost luată marți, 13 octombrie, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, membrii Comisiei au decis alocarea a 2,2 milioane lei din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru demolarea blocului avariat.

La ședința CSE a fost aprobat și devizul de cheltuieli necesar pentru alocarea materialelor de construcție și efectuarea lucrărilor de lichidare a consecințelor intemperiilor din câteva localități din raioanele Criuleni, Soroca și Glodeni. În total, pentru cele trei raioane au fost alocate 2162 de foi de ardezie, 1025 m2 țiglă metalică și 15,1 m3 de cherestea. Valoarea totală se ridică la 505 mii lei.