Principală  —  IMPORTANTE   —   La Departamentul Triere COVID-19 al…

La Departamentul Triere COVID-19 al Spitalului Municipal „Sfânta Treime” au fost activate suplimentar 200 de locuri de triere și 18 – de terapie intensivă, anunță primarul municipiului Chișinău

La Departamentul Triere COVID-19 al Spitalului Municipal „Sfânta Treime”, singura instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu COVID-19, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 de paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare, anunță primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban

Urmărim cu ingrijorare evoluția epidemiologică a noilor cazuri zilnice de coronavirus. Specialiștii în sănătate publică ne atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta. Statisticile din ultimele zile ne arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave.

Avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în municipiul Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus, susține Ceban.

Sâmbătă, 21 august, ar urma să fie convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.