Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Au fost activate paturi suplimentare…

Au fost activate paturi suplimentare pentru pacienții cu COVID-19 în cadrul Departamentului Triere COVID-19 al Spitalului Municipal „Sfânta Treime”, anunță primarul municipiului Chișinău

„În contextul creșterii numărului pacienților internați cu COVID-19, începând de duminică, 16 august au fost activate paturi suplimentare la Departamentul Triere COVID-19 al Spitalului Municipal „Sfânta Treime”, inclusiv am dublat numărul de paturi de terapie intensivă de la 6 la 12”, anunță primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

„Din păcate numărul cazurilor de noi infecții cu coronavirus este în creștere. Noua tulpină Delta devine majoritar predominantă în R. Moldova, cu o contagiozitate și agresivitate foarte mare. În prezent, la Centrul Covid sunt internați 102 pacienți – o creștere cu 2/3 în weekend”.

Potrivit lui Ion Ceban, rata de vaccinare în municipiul Chișinău este de circa 30 la sută.

„Lucrurile nu pot evolua într-o direcție bună, atât timp cât nu avem o acoperire de vaccinare completă, acea imunitate de grup de minimum 70%. Încă avem vaccinuri suficiente și diferite în toate cele 70 puncte de vaccinare din municipiul Chișinău, inclusiv la punctele mobile de vaccinare”, susține edilul.

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) au aprobat vineri, 13 august, noi măsuri de sănătate publică, în scopul prevenirii cazurilor noi de infectare cu COVID-19 și asigurării unui nivel de alertă adecvat pentru gestionarea eficientă a situației epidemiologice. Astfel, începând cu 13 august, a fost instituită stare de alertă la nivel național – „cod portocaliu”.