La Chișinău și în câteva raioane ale țării vor fi instalate corturi anticaniculă

După ce meteorologii au emis cod galben de caniculă pe tot teritoriul țării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a început instalarea corturilor anticaniculă, care vor activa zilnic, între orele 11.00 și 18.00.

Punctele de reabilitare vor fi amenjate în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, precum și în raioanele Bălți, Cahul și Comrat, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI într-un comunicat de presă.

Mai exact, punctele de reabilitare vor putea fi vizitate de chișinăuieni la următoarele adrese:

  • sectorul Botanica în apropiere de Centrul Comercial „1000 de Mărunțușuri”,
  • sectorul Centru în prejma „Pieții Centrale”,
  • sectorul Râșcani în apropierea „Pieții Matei Basarab”,
  • sectorul Ciocana pe strada Ginta Latina nr.18,
  • sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.1.

Oamenii sunt îndemnați să viziteze corturile pentru a bea apă și pentru a se proteja de soare în orele de vârf.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, până pe 15 iunie, predominat în raioanele centrale și de sud ale țării, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-34 de grade.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *