Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Inspectoratul Național de Patrulare a…

Inspectoratul Național de Patrulare a fuzionat cu Direcția generală securitate publică. Care este noua denumire

Inspectoratul Național de Patrulare a fuzionat cu Direcția generală securitate publică din cadrul Inspectoratului General de Poliția. Astfel nou denumire este Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP). Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul de Interne la 23 aprilie.

„La data de 23 aprilie 2020, prin ordinul MAI nr. 202/20 „Cu privire la reorganizarea prin fuziune a unor subdiviziuni din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei” s-a creat Inspectoratul naţional de securitate publică (INSP), ca urmare a fuzionării Inspectoratului naţional de patrulare şi Direcţiei generale securitate publică prin absorbţie, fiind succesor de drepturi.

Inspectoratul naţional de securitate publică reprezintă subdiviziune specializată, cu statut de persoană juridică de drept public, având competenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova și are sediul în municipiul Chişinău, strada Doina 102″, se arată într-un comunicat emis de Poliția R. Moldova.

Inspectoratul nou este condus de șeful – adjunct al Inspectoratului General al Poliției, șef al Inspectoratului naţional de securitate publică, Sergiu PAIU.

„Inspectoratul este creat în scopul menţinerii, asigurării şi restabilirii ordinii publice, asigurării securităţii circulaţiei rutiere, patrulării locurilor publice şi de agrement, interacțiune comunitară, siguranță minori și activități patrulare, prevenire delicventă, supraveghere armament și activități licențiate”, se mai arată în comunicat.

Inspectoratul naţional de securitate publică are subdiviziune de administrare, precum și subdiviziuni teritoriale, cum ar fi Direcţia patrulare „Centru”, Direcţia patrulare „Nord”, Direcţia patrulare „Sud” și Secția de escortă și misiuni speciale.