Încălcări depistate de polițiști. Într-o secție de votare din Ialoveni a dispărut ștampila

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, a declarat în cadrul unui briefing de presă că poliția a intervenit până la această oră în 52 de sesizări privind pretinsele încălcări electorale.

Potrivit lui Maxian, 29 de cazuri au vizat plasarea panourilor electorale în locuri neautorizate sau în apropierea secțiilor de votare. În alte patru cazuri a fost semnalată deteriorarea buletinelor de vot, iar în două cazuri s-a semnalat deteriorarea unor panouri publicitare, amplasate anterior în regiuni.

Totodată, la o secție de votare din Ialoveni a fost semnalată dispariția ștampilei de vot.

„Ștampila a fost ulterior găsită și restituită. Persoana a fost identificată și respectiv vom da calificare juridică după stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Maxian.

Șeful INP a trecut în revistă și alte încălcări semnalate, cum ar fi fotografierea buletinelor de vot și comportamentul agresiv în secțiile de vot.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *