Principală  —  IMPORTANTE   —   În R. Moldova a apărut…

În R. Moldova a apărut un nou canal de televiziune: „Nu se regăsește în Registrul posturilor licențiate de CA”

Sursa foto: Profimedia Images

Pe piața media din R. Moldova a apărut un nou post de televiziune. Este vorba despre „Moldova Europeană”, care a fost inclus în grila de canale StarNet TV. Președinta Consiliului Audiovizualului (CA), Liliana Vițu, a confirmat pentru Ziarul de Gardă că postul de televiziune nu se regăsește în Registrul canalelor licențiate de CA.

„(…) Alte detalii urmează să fie stabilite în cadrul unui control”, a precizat președinta CA, Liliana Vițu.

Deocamdată nu este clar cine ar deține postul de televiziune „Moldova Europeană” și dacă difuzează materiale din țară sau din afara ei.

Membrul CA, Ruslan Mihalevschi, a declarat că nu ne poate spune cu certitudine dacă acest furnizor de servicii media se află în jurisdicția R. Moldova. Acest lucru urmează să fie stabilit în cadrul unui control inițiat de CA.

„(…) Consiliul Audiovizualului eliberează licențe doar pentru posturile de televiziune sau radio care se află în jurisdicția R. Moldova (…). În cazul în care postul de televiziune retransmite din afara țării, nu are nevoie de licență de emisie (…). Dacă acest post de televiziune într-adevăr se află în R. Moldova și emite, asta înseamnă că nu are licență de emisie și activează ilegal (…). În registrul canalelor care au licență asemenea post nu există. Urmează să inițiem un control și să verificăm (…)”, a declarat pentru Ziarul de Gardă membrul CA, Ruslan Mihalevschi.

ZdG a cerut un comentariu din partea operatorului StarNet TV. Deocamdată nu am primit niciun răspuns.

Licenţa de emisie este un act permisiv emis de către CA prin care unui furnizor de servicii media, aflat în jurisdicţia R. Moldova, i se acordă dreptul de a difuza un anumit serviciu media audiovizual liniar.