Principală  —  IMPORTANTE   —   „În martie au murit opt…

„În martie au murit opt pacienţi. Doi dintre ei au decedat în secția Terapie Intensivă, din cauza că cele trei ventilatoare nu sunt suficiente pentru toţi pacienţii, cărora le este indicată terapia respiratorie” Mărturii din Spitalul Raional Soroca

imagine-simbol: Spitalul Raional Soroca/ Facebook

„În martie au murit opt pacienţi. Doi dintre ei au decedat în secția Terapie Intensivă, din cauza că cele trei ventilatoare nu sunt suficiente pentru toţi pacienţii, cărora le este indicată terapia respiratorie”. Este situația din Spitalul Raional Soroca, care se agreavează, spun responsabilii din cadrul instituției medico-sanitare.

„Mulţi pacienţi se internează cu pneumonii subtotale sau chiar totale, cu o insuficienţă respiratorie decompensată. Dacă pînă în martie, în spital, de COVID-19, deceda un pacient sau doi pe lună, atunci în martie au decedat opt pacienţi. Doi dintre pacienți au decedat în Terapie Intensivă, din cauza că reanimarea este supraplină, iar cele trei ventilatoare nu sunt suficiente pentru toţi pacienţii, cărora le este indicată terapia respiratorie”.

„În secţia Terapie Intensivă permanent sunt șase sau șapte pacienţi cu COVID-19, dintre care trei sunt conectaţi la aparate pentru respiraţie artificială. Dacă se eliberează un loc îndată patul este ocupat de alt pacient”.

Potrivit responsabililor din cadrul Spitalului Raional Soroca, în instituția medico-sanitară sunt internați 82 pacienți, infectați cu COVID-19.

„Mulți dintre ei sunt dependenți de oxigen. Zilnic, în Spitalul Raional Soroca sunt folosite de la 30 până la 40 de butelii mari de oxigen”.

Lucrătorii medicali din Soroca: „Pentru pacienții cu boli asociate, cum sunt obezitatea, diabetul zaharat, patologiile cardiopulmonare, COVID-19 este ultima picătură”.

353 de lucrători medicali, din 426 de angajaţi ai Spitalului Raional Soroca, au fost vaccinați împotriva virusului, susțin reprezentanții instituției medico-sanitare.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în R. Moldova au fost vaccinate 40 321 de persoane.