Guvernul va alege astăzi doi judecători la Curtea Constituțională

Cabinetul de miniștri se întrunește astăzi, 15 august, pentru a examina subiectul cu privire la desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională (CC). Informația a fost confirmată pentru ZdG de către serviciul de presă al Guvernului.

În cadrul concursului din 8 august, comisia de la Guvern nu a ales doar doi judecători pentru CC, dar a decis să propună cabinetului de miniștri o listă de patru candidați care au acumulat cel mai mare punctaj la etapa interviului. Cel mai mare punctaj l-a acumulat Liuba Șova. Aceasta este urmată, în ordinea descrescătoare a punctajului, de Eduard SerbencoVladimir Grosu și Nicolae Roșca. Potrivit comisiei de concurs, prezidată de Maia Sandu, diferența dintre punctajele acumulate de cei patru este foarte mică.

Potrivit legii, Curtea Constituţională este formată din șase judecători, numiţi pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *