Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul a numit un director…

Guvernul a numit un director interimar la Agenția Servicii Publice

Fostul director executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Mircea Eșanu, a fost numit de prim-ministru în funcția de director interimar al Agenției Servicii Publice (ASP). Anunțul a fost făcut public de către Maia Sandu în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 11 septembrie.

Numirea lui Eșanu are loc în contextul în care, în iulie 2019, fostul șef al instituției, Serghei Railean, a fost eliberat din funcție. Astfel, fiind dată vacanța funcției, până la numirea unui director selectat prin concurs, funcția este ocupată de o persoană desemnată de prim-ministru.

Mircea Eșanu a fost director executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, dar și leader de proiect în cadrul Fundației Konrad Adenauer. Conform profilului de pe Linkedin, acesta exercită și funcția de conferențiar la Universitatea de Stat. Totodată, noul director interimar a ocupat anterior și funcția de project manager în cadrul PNUD Moldova, fiind și membru al Consiliului Soros Moldova, dar și director executiv al Centrului Național pentru Transparență și Drepturile Omului.

Foto: 7est.ro