Principală  —  IMPORTANTE   —   Ghenadie Sajin, cel care voia…

Ghenadie Sajin, cel care voia să revină în fotoliul de director al unei Agenții de stat, nu a promovat concursul. Lista celor trei candidați rămași în cursă

Foto: ast.gov.md

Fostul director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST), Ghenadie Sajin, care voia să revină în funcția respectivă, nu a promovat proba scrisă din concurs. Potrivit datelor prezentate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), doar trei dintre cei 11 candidați înscriși în concurs au trecut de proba scrisă și urmează a fi intervievați.

Ghenadie Sajin, fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, și-a depus dosarul în concurs pentru a reveni la șefia AST după ce a renunțat la această funcție în toamna anului trecut, atunci când a fost instalat în funcția de președinte al raionului Ialoveni. Sajin nu a trecut însă de etapa scrisă din concurs, probă care nu a fost trecută nici de către actualul șef interimar al Agenției, Tudor Țurcanu.

Cei trei candidați care au promovat proba scrisă sunt Curmei I, Radu V, Ababii Gh. Pe site-ul MEI nu este publicat numele complet al acestora, dar nici CV-urile candidaților.

Ghenadie Ababii este inginer constructor de profesie și a fost șef al Direcției autorizații și disciplină în costrucții a Primăriei Chișinău, atunci pe când primar al capitalei era Dorin Chirtoacă. Acesta s-a regăsit pe lista Partidului Liberal la funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău pentru alegerile locale din 2015. Anterior acesta a activat și în calitate de administrator al SRL „Condevis”.

Ion Curmei este șef adjunct al Direcției Supraveghere Tehnică Centru, AST.

Proba interviului din concurs va avea lor la 26 iunie.

În activitatea sa, AST răspunde de următoarele domenii:
    1) siguranţa obiectelor industriale periculoase; 
    2) construcții şi urbanism; 
    3) supravegherea pieţei privind materialele de construcție şi utilajele/obiectele industriale periculoase;
    4) siguranţa antiincendiară şi protecţia civilă;
    5) siguranţa ocupațională;
    6) geodezie şi cartografie; 
    7) protecţia consumatorilor în sfera securităţii industriale şi construcțiilor;