(FOTOREPORTAJ) Comerț cu mărțișoare la -8 grade Celsius

În prima zi a lunii martie, mai mulți locuitori din Strășeni, Ialoveni, Călărași sau Chișinău au venit în centrul capitalei, în pofida temperaturilor reci, pentru a vinde mărțisoare, considerate simbolul primăverii. În timp ce unii vânzători spun că businessul cu mărțișoare reprezintă o modalitate de a mai câștiga niște bani, alții susțin că o fac din dragoste și este singura slujbă pe care o au. În schimb, toți mărturisesc că valoarea unui mărțișor este mult mai mare decât prețul pe care îl cer: frig, răceală, nopți nedormite și puține parale în schimb. 

Victoria și Vitalie Parlui sunt lectori superiori la Academia de Arte din Chișinău. Ne mărturisesc că mânuiesc arta ceramicii deja de peste 15 ani, iar în fiecare an la mijlocul lunii februarie caută un loc, obțin autorizație și vând mărțișoare combinate cu figuri din ceramică. Victoria ne mai spune că în anii precedenți erau mai mulți cumpărători: „Cred că sunt din ce în ce mai puțini locuitori în Chișinău. Anii trecuți nu puteai trece pe aici, așa de mulți oameni erau”.

Victoria Parlui: „Înghețăm, da ce să facem?”

Vitalie Parlui: „Mărțișoarele nu-s un hobby, e supraviețuire, iaca de la mijloc de februarie stăm și înghețăm”

Elena Titei este pensionară, iar comerțul cu lucruri împletite manual îi acoperă o parte din cheltuieli

Grigore a venit tocmai din Călărași și deși vinde un buchet de mâțișori cu 10 lei, spune că nu prea a avut cumpărători

Moș Ion ne zice că fiica sa face mărțișoare, iar el o ajută cu vânzarea. „Astăzi, au fost puțini cumpărători, dar deam am înghețat bocnă”

 

 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *