FOTO. VIDEO/ Corupție la Institutul Mamei și Copilului. Patru medici, reținuți de CNA

Mai mulți medici din cadrul Secției radiologie și imagistică din cadrul Institutului Mamei și Copilului ar fi pus la cale o schemă de estorcare a banilor de la pacienți. Banii ar fi fost pretinși de la persoanele care erau supuse investigațiilor în regim prioritar, fără programare.

„În cadrul cauzei penale, au fost identificate zeci de cazuri de transmitere a banilor de către pacienţi angajaţilor Secţiei. La rândul lor, angajaţii transmiteau sumele acumulate şefului nemijlocit, iar cel din urmă şefului de secţie”, se precizează în comunicatul de presă al CNA.

În urma perchezițiilor efectuate de CNA a fost reținut șeful Secției, un medic radiolog din cadrul aceleiași secții și alți doi medici rezidenți.

Secţia dispune de trei aparate Rontgen şi un tomograf, iar o singură investigaţie, efectuată la unul dintre dispozitivele medicale, varia între 200 şi 500 de lei per pacient, fluxul zilnic fiind de 30-40 de copii investigaţi. Astfel, la finele zilei, banii acumulaţi în urma investigaţiilor contra-cost de la cele 4 aparate ajungeau la şeful Secţiei radiologie şi imagistică a IMSP Institutul Mamei şi Copilului.

Foto: CNA

Foto: CNA


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *