Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO, VIDEO/ Clădirea renovată a…

FOTO VIDEO Clădirea renovată a Președinției a fost sfințită de Mitropolitul Vladimir

Foto: presedinte.md

Așa cum a anunțat anterior Igor Dodon, astăzi, de sărbătoarea Sfîntul Nicolae, la sediul renovat al Președinției Republicii Moldova a avut loc slujba de sfințire, oficiată de către Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir.

„Edificiul Președinției nu este doar una dintre cele mai frumoase clădiri din capitala noastră. Este un simbol al statalității noastre. Sper că toate generațiile viitoare vor respecta statalitatea și atributele Republicii Moldova și nu vor admite devastarea simbolurilor de stat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Anterior, președintele a declarat că echipa sa se va muta în noua clădire a Președinției după ce aceasta va fi sfințită de Mitropolitul Vladimir. Șeful statului anunța că mutarea „la casă nouă” ar urma să aibă loc pe 20 decembrie, atunci când acesta a planificat să prezinte raportul său de activitate pentru primii doi ani de mandat.

La 19 februarie curent, au început lucrările de reparație a edificiului Președinției R. Moldova, devastat în urma protestelor din 7 aprilie 2009. Costul total al proiectului, de circa 10 milioane de euro, a fost achitat integral de Guvernul Turciei și a inclus atât reparația sediului, cât și mobilierul necesar. Edificiul Președinției a fost inaugurat în timpul vizitei în R. Moldova a președintelui turc Recep Erdogan. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu o poziție de statalist convins, pro-rus și apărător al ortodoxiei, i-a cerut lui Erdogan să sponsorizeze reabilitarea clădirii încă iulie 2017, în cadrul vizitei sale la Ankara. În niciuna dintre aparițiile sale publice, însă, Igor Dodon nu a spus în ce condiții președintele unui stat străin se angajează să investească bani în edificiul care găzduiește șefia unei alte țări sau ce avantaje ar obține în schimb. Dimpotrivă, Dodon susține că repararea clădirii Președinției nu prevede nimic în schimb.

Foto: presedinte.md
Foto: presedinte.md
Foto: presedinte.md
Foto: presedinte.md
Foto: presedinte.md
Foto: presedinte.md
Foto: presedinte.md