Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un autobuz înmatriculat în…

FOTO Un autobuz înmatriculat în R. Moldova, cu 9 pasageri la bord, s-a ciocnit cu o mașină, în România. MAEIE: Opt pasageri, cetățeni ai R. Moldova, transportați la spital

Foto: romaniatv.net

Un autobuz înmatriculat în R. Moldova, cu 9 pasageri la bord, s-a ciocnit joi, 2 septembrie cu o mașină, în județul Mureș, România. În urma impactului, opt pasageri, cetățeni ai R. Moldova au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit presei de peste Prut, în microbuzul condus de un bărbat din judeţul Iaşi se aflau nouă persoane. Maşina implicată în accident era condusă de o femeie din Târgu Mureş în vârstă de 36 de ani.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că s-a produs o coliziune între un autoturism, condus de o femeie, de 36 de ani, din Târgu Mureş şi un microbuz, condus de un bărbat, de 57 de ani, din judeţul Iaşi, în care se aflau 9 persoane. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a 13 persoane, respectiv a celor doi conducători auto, precum şi a 3 pasageri din autoturism, dintre care 2 minori, de 2 şi 5 ani şi a altor 8 pasageri din microbuz, cărora li se acordă îngrijiri medicale la faţa locului, urmând a fi transportaţi la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis IPJ Mureş.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București, s-a autosesizat în legătură cu producerea, în ziua de 2 septembrie, în jurul orei 12:00, a unui accident rutier cu implicarea unui microbuz, care se deplasa în tranzit spre Republica Moldova.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, în microbuz se aflau 9 cetățeni moldoveni, dintre care 8 urmând a fi transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova la București sunt în contact cu autoritățile locale în vederea obținerii informațiilor suplimentare.