Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Secretarul general degrevat al…

FOTO Secretarul general degrevat al Președinției susține că trei polițiști au vizitat astăzi sediul PAS: „Îi solicităm lui Voicu să confirme legalitatea acestor inspecții, să lase polițiștii să-și facă meseria și să nu-i trimită în misiuni politice”

Sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost vizitat joi, 3 iunie, de către trei ofițeri ai Poliției. Despre asta a anunțat secretarul general degrevat al Președinției, actual candidat la funcția de deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Andrei Spînu, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook.

Andrei Spînu menționează în postare, că reprezentanții PAS au fost mirați de vizita ofițerilor, întrucât nu au primit nicio notificare în prealabil în acest sens și că „îi solicită conducerii MAI să confirme legalitatea acestor inspecții”. Ministrul de Interne nu a răspuns la apelurile ZdG pentru a oferi un comentariu pe marginea acestui subiect.

La sediul PAS, azi am fost mirați de vizita neanunțată a 3 polițiști. Ne-au comunicat că au ordin de inspectare a sediilor partidelor și a tuturor companiilor. Însă, nu am primit anterior niciun document oficial”, a scris candidatul PAS la funcția de deputat.

În context, Spînu a venit și cu o solicitare către ministrul de Interne, Pavel Voicu, în acest sens.

„Pe această cale, solicităm dlui Voicu să confirme legalitatea acestor inspecții și să explice care este scopul acestora. Le solicităm lui Voicu și Dodon să lase polițiștii să-și facă meseria și să nu-i trimită în misiuni politice. Dragi polițiști, dvs meritați tot respectul și vă rugăm să nu dați curs indicațiilor ilegale ale superiorilor dvs. Timpul lor a trecut. Vin vremurile bune și pentru poliția Republicii Moldova”, a mai adăugat Spînu.

Reporterii ZdG l-au contactat pe ministrul de Interne, Pavel Voicu, pentru un comentariu, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Solicitați de ZdG pentru un comentariu, reprezentanții PSRM au menționat „că nu au nicio tangență cu speculațiile lansate de oponenți”.

„Noi desfășurăm campania noastră corect și nu avem nicio tangență cu speculațiile lansate de oponenți”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Lupei-Sterpu.

Contactați de ZdG, reprezentanții IGP ne-au comunicat că vor verifica informațiile și vor reveni ulterior cu detalii.

La 4 mai, secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a anunțat că a degrevat din funcție pentru a se alătura colegilor de la PAS.

„În perioada următoare, alături de colegii de la PAS vom organiza o campanie electorală care să aducă cât mai mulți oameni onești în Parlament”, a menționat atunci Spînu.