Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Mucegai, gândaci și excremente de…

Mucegai, gândaci și excremente de șoareci, „populare” într-o brutărie din capitală

Oamenii legii au depistat condiţii insalubre într-o brutărie din capitală. În secţia de panificaţie, polițiștii au găsit mucegai pe pereţi, gândaci de bucătărie și excremente de şoareci, în condiţiile în care autorizaţia veterinar-sanitară a firmei este valabilă. În acest sens, vor fi sesizaţi reprezentanţii instituţiilor de profil pentru luare de atitudine.

De fapt, polițiștii au descins percheziţii autorizate la această brutărie în contextul unei cauze penale intentate pentru însuşirea sau utilizarea ilicită a energiei electrice, termice sau a gazelor naturale. Conform primelor informaţii acumulate, factorii de decizie din cadrul firmei ar fi cauzat un prejudiciu S.A. Chişinău-Gaz în sumă de aproximativ 100.000 de lei.

În urma verificărilor, forţele de ordine au ridicat diverse documente contabile, înscrisuri de ciornă, precum şi mijloace băneşti neînregistrate, care ar confirma complicitatea administraţiei la însuşirea sau utilizarea frauduloasă a gazelor naturale.

Procesul penal de documentare a faptului de însuşire ilegală de gaze naturale este în plină desfăşurare, iar responsabilii din cadrul firmei riscă sancţiuni sub formă de amendă în mărime de la 30.000 până la 60.000 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de 240 de ore.

Poliţia a intensificat activităţile specializate în interesul consumatorilor.