Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   A/H1N1 A FACUT PRIMII MORTI…

A/H1N1 A FACUT PRIMII MORTI IN EUROPA IN ACEST SEZON

Virusul A/H1N1 este din nou activ in UE. Cele mai afectate sunt tarile nordice, dar si Marea Britanie, unde zece persoane care aveau sub 65 de ani au murit in ultimele sase saptamani.

Virusul gripei pandemice, care anul trecut a omorat oficial peste 18.000 de oameni, circula din nou in Europa. In ultimele sase saptamani acesta a curmat viata a zece persoane din Marea Britanie, majoritatea sanatoase, cu varste sub 65 de ani. Doar in ultima saptamana, au fost depistate aici 89 de cazuri de gripa, dintre care 18 s-au dovedit a fi gripa noua.

Epidemii in scoli si pacienti spitalizati in Marea Britanie

„In ultimele saptamani, ne-am confruntat cu un numar crescut de cazuri de gripa sezoniera, inclusiv A/H1N1 si B. De asemenea, ne-am confruntat cu epidemii de gripa in scoli si pacienti care au avut nevoie de spitalizare”, a declarat profesorul John Watson, director de programe in cadrul Agentiei pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie.

Autoritatile se asteapta ca numarul afectiunilor sa creasca in perioada Sarbatorilor de Iarna, cand turismul si activitatile sociale sunt mai intense si favorizeaza raspandirea virusurilor.

Gripa noua poate fi deosebit de periculoasa pentru grupurile de risc, precum femeile gravide, cardiacii si alti suferinzi de boli cronice. Acesta e si motivul pentru care autoritatile din Marea Britanie grabesc vaccinarea, iar pe lista persoanelor prioritare la vaccinare au fost adaugate si gravidele.

www.k.ro