Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   930 copii fără părinți în…

930 copii fără părinți în Chișinău. Cum vor merge la școală?

Opt copii rămaşi fără ocrotire părintească din municipiul Chişinău au venit astăzi la întâlnirea tradiţională cu primarul capitalei. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat bucuria că acest început de drum în lumea cunoştinţelor a început la Primăria Chişinău. El i-a îndemnat să ia cartea în serios, chiar dacă la şcoală e mai interesant şi când faci câte o şotie. „Să vă faceţi conştiincios temele pe acasă, pentru că şcoala este cel mai important lucru”, a spus Dorin Chirtoacă. Primarul general le-a mai dorit copiilor să crească voinici, isteţi şi să-şi facă prieteni buni.Copiii au primit în dar câte un clopoţel, iar tutorii câte un ajutor bănesc în sumă de 3000 lei pentru pregătirea elevilor de şcoală.

În prezent, la evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului se află 930 de copii rămaşi fără îngrijire părintească. 707 copii beneficiază de indemnizaţii lunare în sumă de 500 lei din partea municipalităţii.

Acţiunea de susţinere a copiilor orfani, care merg pentru prima dată în clasa întâi, se organizează tradiţional la început de an şcolar de către Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la situaţia copiilor rămaşi fără îngrijire părintească.

 Comunicat de presă al Primăriei Chișinău