Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   50.000 de alegători ucraineni în…

50.000 de alegători ucraineni în R. Moldova

Cetățenii ucraineni care se află pe teritoriul R. Moldova vor participa la alegerile deputaților din Ucraina. Cele două secții de votare (din Chișinău și din Bălți) le oferă această posibilitate. Alegătorii vor trebui să prezinte doar pașaportul ucrainean de călătorii peste hotare.

Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Serghei Pirojkov, a desfășurat pe 23 mai, la Chișinău, conferința de presă consacrată alegerilor anticipate ale Președintelui Ucrainei, care vor avea loc duminica următoare, pe 25 mai 2014. Conferința de presă cu aceeași tematică pentru mass-media nistreană a fost desfășurată, la Tiraspol, la 21 mai a.c., cu prezența Ambasadorului și Reprezentantului special al Ucrainei cu privire la reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski.

Subiectele de bază care s-au pus în discuție au fost deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul R. Moldova și participarea cetățenilor Ucrainei, care locuiesc în R. Moldova, la votare.

Potrivit Ambasadorului, în R. Moldova, oficial, au fost înregistrați peste 50.000 de alegători ucraineni. Aceștia sunt cetățeni ai Ucrainei care locuiesc pemanent sau temporar în R. Moldova. „Pentru respectarea dreptului lor constituțional la vot, pe teritoriul R. Moldova au fost deschise două secții de votare, și anume pe teritoriul Ambasadei Ucrainei în R. Moldova și pe teritoriul Consulatului Ucrainei la Bălți”, a anunțat Serghei Pirojkov.

Secțiile de votare vor fi deschise duminică, începând cu ora 08:00 și până la 20:00, după ora locală. Pentru a participa la alegerile deputaților Ucrainei, alegătorii vor trebui să prezinte pașaportul ucrainean de călătorii peste hotare.