Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Mai mulți polițiști, surprinși…

FOTO Mai mulți polițiști, surprinși lângă Palatul Național „Nicolae Sulac” și Parlamentul R. Moldova. IGP: Vor asigura ordinea publică

Mai mulți polițiști se află în aceste momente în apropierea Palatului Național „Nicolae Sulac”. Reprezentanții Inspectoratului General de Poliția(IGP) ne-au comunicat că au mobilizat polițiștii pentru a asigura ordinea publică și securitatea cetățenilor pe parcursul zilei de astăzi, în contextul în care pentru astăzi, 17 decembrie, este anunțat un nou protest al fermierilor.

În fotografiile realizate de reporterul ZdG se văd mai multe mașini ale poliției și zeci de polițiști. Totodată, au fost mobilizați și subdiviziuni ale poliției din mai multe raioane ale R. Moldova.

Ofițera de presă, al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, ne-a comunicat că polițiștii au fost mobilizați pentru a asigura ordinea publică și securitatea cetățenilor în contextul în care pentru astăzi este anunțat un nou protest al fermierilor. 

Protestul fermierilor a avut loc și ieri 16 decembrie. Agricultorii au ajuns în fața Parlamentului, unde continuat să protesteze, iar între cele două grupuri s-au iscat îmbrânceli, protestatarii încercând să forțeze intrarea în Parlament. Agricultorii susțin că sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu țin cont de necesitățile lor. Fermierii spun că în timp ce ei se confruntă cu pierderi mari, statul nu face nimic ca să-i ajute.