Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ În vizită la copiii…

FOTO În vizită la copiii de la Centrul de Reabilitare şi Reintegrare Socială din Anenii Noi, în ajun de Paște

De ziua Planetei, atelierul„EduJoc” și Inspectoratul Ecologic Anenii Noi au organizat un atelier de reciclare creativă pentru copiii de la Centrul de Reabilitare şi Reintegrare Socială din localitate. Pe lângă daruri, copiii de acolo au participat la lecții despre reciclare și ecologie.

Dacă de Crăciun am zburat cu sania pentru copiii de la Spitalul Nr. 1, de Paşti am țopăit în căutarea copilaşilor ascunşi prin curtea centrului de plasament şi a decorațiunilor din carton reciclat, pe care le-am  transformat în daruri educative”, spune Igor Hîncu, fondator „EduJoc”. 

Reciclarea creativă, cunoscută și ca upcycling sau reutilizare creativă, este un proces prin care deșeurile, obiectele inutile sau cele nedorite sunt transformate prin metode creative în ceva nou, interesant și folositor.

Atelierul „EduJoc” este din puținele afaceri sociale din R. Moldova. O afacere socială reprezintă activitatea economică a unui antreprenor sau a unei organizații care își folosește profitul în scopuri caritabile, sociale. Acestea se orientează să le ofere de muncă unor persoane care, altfel, cu greu ar reuși să se angajeze într-o companie obișnuită.