Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Detalii despre accidentul de…

FOTO Detalii despre accidentul de pe șos. Muncești de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: două persoane au fost descarcerate și transportate cu diverse traumatisme la spital

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI informează că a intervenit în dimineața zilei de 2 aprilie pentru a descarcera două persoane care se aflau în automobilul Toyota care s-a ciocnit cu un troleibuz pe șoseaua Muncești din sectorul Botanica al Capitalei. Potrivit IGSU, șoferul Toyotei s-a ales cu diverse traumatisme, iar pasagerul cu fracturi. Ambii au fost transportați de urgență la spital.

Comunicatul IGSU:
„În dimineața zilei de 2 aprilie salvatorii din capitală au fost solicitați pentru a efectua lucrări de descarcerare în urma unui accident de circulație, care s-a produs pe șoseaua Muncești nr. 326 din municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:42. Potrivit informațiilor înregistrate, accidentul a avut loc cu implicarea unui troleibuz și autovehicul de model Toyota Corolla. Pentru lucrări de descarcerare, la fața locului au fost trimise două echipaje de pompieri.

Ajunși la destinație, aceștia au stabilit că conducătorul auto și pasagerul acestuia au rămas blocați în interiorul automobilului. Salvatorii au reușit să descarcereze ambii bărbați din fiarele autovehiculului avariat.

În urma accidentului conducătorul s-a ales cu diverse traumatisme, iar pasagerul a primit fracturi. Ulterior, aceștia au fost predați serviciului de asistență medicală urgentă și transportați la spital pentru îngrijiri de rigoare”.

Accidentul rutier cu implicarea unui automobil Toyota Corolla și a unui troleibuz de pe ruta nr. 5 a avut loc astăzi, 2 aprilie, în jurul orei 07:40, pe șos. Muncești, informează Primaria municipiului Chișinău.

La fața locului a fost chemată poliția, ambulanța și pompierii. În troleibuz se aflau 3 pasageri, nimeni din ei nu a avut de suferit. 

Conductorul și conducătorul troleibuzului însă au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Preliminar s-a stabilit că automobilul circula pe contrasens, mai transmite Primăria Chișinău. 

După ce șoseaua Muncești a fost blocată aproximativ două ore, Primăria Chișinău anunță că fost restabilită circulația troleibuzelor de pe rutele nr. 5, 20, 28 și 38 pe șos. Muncești. Rutele atestă însă întârzieri de până la 20 minute.

Pe 24 martie curent, un accident grav cu implicarea unui troleibuz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Atunci o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost lovită de un troleibuz pe bulevardul Mircea cel Bătrân. Ulterior s-a stabilit că victima traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița troleibuzului a fost inițial reținută, iar ulterior plasată în arest la domiciliu.

Vedeți și: Primele declarații ale mamei minorei lovite mortal de un troleibuz, după ce a obținut statut procesual în dosarul penal – Ziarul de Gardă (zdg.md)