FOTO/ Cum a fost încercuit Parlamentul în pauza de masă

Ședința Parlamentului din 5 iulie a avut loc pe fundalul unei acțiuni de protest în fața sediului, organizate de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Participanții la acțiune solicită deputaților validarea alegerilor locale noi, anularea sistemului mixt și demisia și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea scrutinului.

În cadrul ședinței legislativului, Tudor Deliu, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM) a solicitat includerea pe ordinea de zi a ședinței legislativului a unei hotărâri, privind aprobarea unei declarații a Parlamentului prin care este condamnată încălcarea drepturilor omului, a principiilor fundamentale ale democrației și a statului de drept în contextul invalidării alegerilor locale pentru alegerea primarului mun. Chișinău. Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *