Principală  —  IMPORTANTE   —   FALS. Guvernul obligă cetățenii să…

FALS. Guvernul obligă cetățenii să doneze salariul de o zi pentru susținerea refugiaților ucraineni. Autoritățile combat informațiile false răspândite pe rețelele de socializare

Autoritățile combat falsurile răspândite pe rețelele de socializare, potrivit cărora Guvernul obligă cetățenii să doneze salariul de o zi pentru susținerea refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul R. Moldova.

„În spațiul public circulă mai multe zvonuri referitoare la faptul că Guvernul obligă cetățenii să doneze salariul de o zi pentru susținerea refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Această informație este un fals. Prim-ministra Natalia Gavrilița nu a declarat acest lucru. Guvernul s-a mobilizat chiar de la declanșarea războiului pentru a elabora mecanisme de gestionare a fluxului de migranți, dar și pentru a asigura necesitățile și protecția de care au nevoie refugiații din Ucraina, aflați la moment pe teritoriul Republicii Moldova. Guvernul susține doar inițiativele benevole ale cetățenilor în sprijinul cetățenilor ucraineni refugiați în Republica Moldova”, precizează autoritățile pe canalul oficial de Telegram, Prima Sursă.

Conform informațiilor prezentate de către autoritățile de la Chișinău, în perioada 24 februarie – 14 martie, 297 728 de cetățeni ucraineni au intrat pe teritoriul R. Moldova, iar 198 513 cetățeni ucraineni au ieșit din R. Moldova. În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 102 836 cetățeni străini, dintre care 48 405 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA).