Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Elevii vor învăța și pe…

Elevii vor învăța și pe parcursul vacanței de Paște, însă nu vor avea teme pentru acasă

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat că elevii vor continua procesul de învățământ și pe perioada vacanței de Paște. Decizia a fost luată la solicitarea părinților și cadrelor didactice și are drept scop evitarea recuperării orelor, pierdute din cauza pandemiei, din contul vacanței de vară sau în zilele de sâmbătă.

Igor Șarov a precizat însă că elevii vor studia în baza unui altfel de program în perioada vacanței și nu vor primi teme pentru acasă.

„Părinții au nevoie de ajutor pentru a organiza timpul elevilor în perioada carantinei, iar MECC vine cu un program special pentru această perioadă. Am ținut cont de multiplele solicitări ale părinților și cadrelor didactice de a nu întrerupe procesul educațional, mai ales în contextul pauzelor anterioare, dar și a restricțiilor emise de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Avem nevoie de o continuitate pedagogică pentru ca să nu ne aglomerăm ulterior cu recuperările. Nu vrem să ajungem la situația de depășire a anului școlar, pentru că venim peste vacanța de vară, dar nici nu dorim recuperarea orelor pierdute în zilele de sâmbătă. Așa cum trecem printr-o altfel de perioadă, MECC a pregătit și un program de învățare altfel”, a precizat ministrul, menționând că urmează să semneze și un ordin în acest sens.

Ministrul Igor Șarov a mai anunțat că testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului vor fi anulate în acest an.