Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Vacanța de toamnă a…

DOC Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită până pe 7 noiembrie. Ordinul emis de Ministerul Educației

Vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal a fost prelungită până pe 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi și de nivelul al doilea. Un ordin în acest sens a fost semnat joi, 28 octombrie, de către ministrul Educației, Anatolie Topală.

În contextul agravării procesului epidemic al infecției COVID-19 în R. Moldova, în special la nivelul municipiilor Bălți și Chișinău, în contextul riscului sporit de răspândire în continuare a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2 și în scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire și răspuns la infecția COVID-19, Ministerul Educației a decis prelungirea până pe 7 noiembrie curent, a vacanței de toamnă pentru elevi.

Ordinul semnat de Minister:

La 26 octombrie, CNESP a decis prelungirea până pe 30 noiembrie curent, pe întreg teritoriul R. Moldova, a stării de urgență în sănătate publică. Detalii aici.

Comisia a decis să sisteze organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive).

Anterior, MEC a atenționat conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor.

În contextul în care situația epidemiologică în municipiul Chișinău este extrem de alarmantă, cu tendința de extindere, prin infecția cu noul coronavirus, pe teritoriul administrativ se menține nivelul de alertă „cod roșu”. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP), care a solicitat suportul Guvernului și Ministerului Sănătății (MS) în gestionarea eficiente a crizei pandemice COVID-19 cu alocarea resurselor necesare pentru procurarea, în regim de urgență, a echipamentelor și consumabilelor medicale necesare.