Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Reapariția mirosului neplăcut în…

DOC Reapariția mirosului neplăcut în capitală. Mesajul postat de primarul capitalei, după o decizie a Judecătoriei Chișinău: „Pute în sistemul judecătoresc…”

Edilul capitalei, Ion Ceban, a postat miercuri, 23 septembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care menționează că se arată indignat de decizia Judecătoriei Chișinău de a interzice întreprinderii SA „Apă-Canal” de a deconecta de la sistemul public de apă și canalizare mai mulți agenți economici care revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică.

Primarul susține că prin această decizie „judecătorii le vin în ajutor” acestor agenți economici și că „în ultima perioadă, tot mai des ne confruntăm cu decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată”.

Pute în sistemul judecătoresc.
Iar orașul se sufocă în urma unor decizii iresponsabile!

Mai nou, Judecătoria Centru a interzis SA „Apă-Canal” de a debranșa acei agenți economici, producători, ce revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică.

După ce am decis ca agenții economici să fie pedepsiți anume în așa fel, pentru faptul încălcărilor, ce rezultă „putoarea” în capitală și le-am dat termeni concreți pentru a-și construi stații de preepurare, fapt ce ar soluționa problema, judecătorii le vin în ajutor.

Din păcate în ultima perioadă, tot mai des ne confruntăm cu decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată și anume: acapararea terenurilor, permiterea construcțiilor ilegale, întoarcerea în funcții a unor persoane dubioase”, a scris primarul pe Facebook.

Totodată, Ion Ceban menționează că lista acelor agenți economici care încalcă normele, va fi făcută publică.

Decizia instanței de judecată:

Primăria Chișinău a anunțat miercuri, 19 august, că o comisie de lucru va investiga cauzele reapariției mirosului neplăcut în anumite zone din capitală în ultimele zile. În baza anchetei interne și a raportului realizat de comisie, municipalittaea va trimite mai multe demersuri către Procuratura Generală și organele de resort.

Potrivit reprezentaților Stației de epurare a apelor uzate, în ultima perioadă de timp, a crescut concentrația deversărilor provenite de la agenții economici care nu dispun de stații de preepurare.

Astfel, apele utilizate în procesul tehnologic care depășesc limitele admisibile de poluanți, sunt revărsate în sistemul public de canalizare.