Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Guvernul a desemnat laureații…

DOC Guvernul a desemnat laureații Premiului Național – 2020. Printre personalitățile marcante – lucrători medicali

Guvernul a aprobat miercuri, 19 august, lista laureaților care vor beneficia în acest an de Premiul Național. În 2020, în urma situației pandemice create de COVID-19, multe premii vor fi acordate lucrătorilor din sistemul de sănătate.

De înalta distincție națională va beneficia: Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău, pentru responsabilitatea majoră în gestionarea răspunsului socio-medical la pandemia COVID-19, precum și pentru sprijinul și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical autohton; Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice Asociația Medicală Teritorială Buiucani, pentru prestarea serviciilor de înaltă calitate în condiții de siguranță, promovarea modului sănătos de viață și implicarea socială a personalului medical; Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă, pentru perseverență în activitate și pentru lupta cu infecția COVID-19.

Lista personalitățilot marcante desemnate pentru Premiul Național:

Premiul Naţional, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă anual cetățenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile  în diverse domenii de activitate. Câştigătorii premiului sunt selectați în bază de concurs.