Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ ANI a încetat procedurile…

DOC ANI a încetat procedurile de control al averii în privința deputatului socialist Vladimir Odnostalco și a primarului din Măgdăcești

Foto: Captură Privesc.eu

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încetat procedurile de control al averii în privința deputatului socialist din Parlamentul R. Moldova Vladimir Odnostalco și a primarului din Măgdăcești, raionul Criuleni, Liuba Cojocaru, din motiv că pe numele acestora inspectorii de integritate nu au identificat încălcări.

În actul de constatare al ANI, emis pe 5 martie 2021, în cadrul controlului nu s-a constatat că între averea dobândită de către subiectul declarării Vladimir Odnostalco și soția acestuia, pe parcursul exercitării funcției de deputat în Parlamentul R. Moldova, în perioada 1 ianuarie 2016 și 9 martie 2019 – 22 septembrie 2020 și veniturile obținute în aceeași perioadă nu există o diferență substanțială.

„Se încetează procedura de control al averii și intereselor personale în privința lui Vladimir Odnostalco, deputat în Parlamentul R. Moldova (…) Se aduce la cunoștința lui Vladimir Odnostalco actul de constatare și se informează despre dreptul de a-l contesta, în termen de 15 zile de la primirea acestuia la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani”, se arată în document.

În actul de constatare al ANI, emis pe 24 martie 2021, în cadrul controlului nu s-a constatat că între averea dobândită de către subiectul declarării Liuba Cojocaru, soțul acesteia, precum și copilul minor pe parcursul exercitării mandatului de primar al satului Măgdăcești, raionului Criuleni, în perioada 1 ianuarie 2012 – 21 august 2020 și veniturile obținute în aceeași perioadă există o diferență substanțială, precum și nu s-a constatat existența unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea unei infracțiuni sau încălcarea legislației fiscale.

„Se încetează procedura de control al averii și intereselor personale în privința Liubei Cojocaru, primar al satului Măgdăcești, raionul Criuleni. Se notifică Liuba Cojocaru, despre obligativitatea depunerii declarațiilor de avere și interese personale anuale pentru anii 2016 – 2019 rectificate în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a actului de constatare… Se aduce la cunoștința doamnei Cojocaru actul de constatare și se informează despre dreptul de a-l constata, în termen de 15 zile de la primirea acestuia la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani”, se arată în document.

ANI a anunțat marți, 30 martie, că în două acte de constatare au fost încetate procedurile de control al averii în privința unui deputat din Parlamentul R. Moldova și a primarului din Măgdăcești, raionul Criuleni.