Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul ANSP susține că odată…

Directorul ANSP susține că odată cu răcirea timpului situația epidemiologică privind Covid-19 se va complica: „Îmi este frică de cupajul dintre Covid-19 și gripă, va fi dificil pentru sistem”

Imagine-simbol: World Health Organization in Moldova

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, susține că, deși coronavirusul de tip nou nu are preferințe de temperatură, odată cu răcirea timpului de afară, situația epidemiologică privind infecția cu Covid-19 se va complica.

Epidemiologul-șef afirmă că pe lângă cazurile de coronavirus care se vor înregistra, va crește considerabil și numărul cazurilor de infecții gripale, iar o combinație dintre cei doi viruși va fi extrem de dificilă pentru sistemul medical din R. Moldova

În legătură cu răcirea timpului, situația se va complica și se va complica ținând cont de faptul că în afară de Covid-19, care nu are preferințe de temperatură, mai există infecțiile gripale, virusul gripal. Aici apar două probleme. Este adevărat că la temperaturi joase lumea nu va fi în stradă, dar va încerca să se adăpostească, se vor umple mall-urile, market-urile, magazine și oamenii o să umble gură cască prin magazine. În afară de coronavirus o să avem multe infecțiile gripale care vor complica mult situația situația epidemiologică privind COVID-19. Mie personal, că epidemiolog, îmi este frică de acest cupaj – gripă și coronavirus, de combinația dintre Covid și gripă. De acest fapt îmi este frică, de asta eu mă tem și mă tem pentru sistem, pentru că va fi extrem de dificil”, a declarat Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Acees Direct, de la postul NTV.

Tot directorul ANSP afirmă că, în acest moment, nu există niciun vaccin împotriva noului coronavirus, dar și că niciunul dintre specialiștii moldoveni nu o să-și permită să aducă în R. Moldova un vaccin necunoscut.

De la debutul pandemiei de Covid-19, în R. Moldova au fost înregistrate 38 372 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Până acum, autoritățile centrale au anunțat că 27 017 persoane s-au tratat, iar 1 036 au decedat din cauza virusului.