Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful ANSP anunță care este…

Șeful ANSP anunță care este cea mai afectată zonă de pandemia de Covid-19, după Chișinău

Regiunea transnistreană este cea mai afectată zonă de pandemia de Covid-19, după Chișinău. Asta afirmă șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, care suține că dacă anterior în stânga Nistrului era înregistrate zilnic, cel mult, până la 10 cazuri, în ultimele zile, în regiunea transnistreană, în fiecare zi, sunt înregistrate peste 50 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Declaratiile au fost făcute de către Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Acces Direct de la postul NTV.

Mă îngrijorează situația din regiunea transnistreană. Dacă în regiunea transnistreană în urmă cu câteva săptămâni erau înregistrate 2, 3 până la 5 cazuri zilnice, atuni în ultimele săptămâni acolo se înregistrează peste 50 de cazuri. Am avut zi în care s-au înregistrat și peste 80 de cazuri. În ultimele zile regiunea transnistreană înregistrează masiv cazuri noi. Din păcate, nu cunoaștem multe detalii despre situația din regiunea transnistreană pentru că în fiecare zi sunt raportate cazurile noi, cazurile de decese, dar multe detalii legate de evoluția acestor cazuri nu le cunoaștem pentru că acolo este teritoriul necontrolat de autoritățile din Republica Moldova”, a declarat directorul ANSP.

Până acum, în regiunea transnistreană au fost înregistrate 1 920 de cazuri de infecție cu Covid-19.

Pe primul loc la capitolul infectări este Capitala, unde, de la debutul pandemiei de Covid-19, au fost înregistrate peste 15 mii de cazuri de îmbolnăviri.

Joi, 3 septembrie, R. Moldova a înregistrat un record absolut de cazuri noi de infecție cu Covid-19 – 636 la număr.