Directoarea unei grădinițe ar putea fi demisă după ce și-a angajat soțul și fiul la instituția pe care o conduce

Svetlana Malearciuc, directoarea Instituției de educație timpurie „Teremoc” din comuna Baroncea, r-nul Drochia, riscă să își piardă locul de muncă după ce și-a angajat soțul și fiul în calitate de paznici la instituția pe care o conduce.

Conform unui comunicat de presă emis de Autoritatea Națională de Integritate, în perioada mai 2012 – aprilie 2018, Malearciuc, contrar legii, a luat decizii și a semnat acte administrative în privința fiului și a soțului său.

Prin urmare, directoarea grădiniței a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dar directorul de la “Ziarul Național” Vitalie Hadei, care și-a angajat soția Raisa Lozinski-Hadei redactor-șef, n-a încălcat regimul juridic al conflictului de interese?

    Și aici merge vorba de o sumă de bani cu mult mai mare. “Ziarul Național”, alias “Gazeta lu’ Plahotniuk”, este finanțat din Buget, de la Plahotniuk și din România? Iar, acolo salarii de paznici la grădiniță… Vai de capul lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *