Deputatul PDM, Oleg Sârbu, a șters urmele carității de pe pagina sa de Facebook

Deputatul Oleg Sârbu a șters urmele carității de pe profilul său de Facebook, după ce, la 15 martie, în ediția tiprită, Ziarul de Gardă a scris că alesul poporului distribuie în numele său şi al Partidului Democrat din Moldova (PDM), pe care îl reprezintă în Parlament, colete cu ajutoare umanitare, donate copiilor din R. Moldova de o fundaţie din Olanda. ZdG a scris despre donația făcută grădiniței din s. Hăncăuți, raionul Edineț, cu trimitere la o postare a deputatului din 26 februarie, în care apar fotografii cum alesul poporului şi colegii săi cară cutii cu daruri pentru copiii din sat. În ziua când a apărut articolul, Oleg Sârbu a șters fotografiile respective, dar și o altă postare care denotă acțiunile de caritate făcute de deputat și colegii săi de partid, de această dată la grădinița din s. Stolniceni.

În postarea din 26 februarie 2018, Oleg Sârbu, deputat pe listele PDM, scria că, în cadrul audienţei săptămânale a cetăţenilor din raionul Edineţ, a avut mai multe întâlniri cu locuitorii satului Hancăuţi. Alesul poporului menţiona că a fost însoţit de Iurie Garas, preşedintele raionului din partea PDM, Aliona Pistruga, preşedinta organizaţiei de femei Edineţ a PDM, dar şi de Ghenadie Cucu, coordonatorul secretariatului geneneral al PDM Edineţ. „Am ţinut să merg în timpul vizitei la instituţiile de învăţământ, gimnaziul şi grădiniţa de copii din localitate, unde am discutat cu cadre didactice, dar şi cu discipoli despre reuşitele, dar şi problemele lor”, puncta Oleg Sârbu pe o reţea de socializare.

Sursa: Facebook.com/Oleg Sîrbu

Oleg Sîrbu duce în mâini o cutie care a ajuns în R. Moldova de la o fundație din Olanda, prin intermediul unei alte fundații din Moldova, „Miucul Samaritean”. Sursa: facebook.com/Oleg Sîrbu

Cutiile donate la grădinița din s. Hăncăuți, Edineț. Sursa: facebook.com/Oleg Sîrbu

Un părinte care a fotografiat pachetul primit a postat fotografia pe internet, mulţumindu-i deputatului Sârbu. Sursa: facebook.com/Oleg Sîrbu

În postarea din 7 februarie 2018, pe care deputatul a șters-o în ziua în care a apărut materialul ZdG, dar despre care reporterii ZdG nu au menționat nimic, deputatul scrie că împreună cu colegii de partid i-au vizitat pe copiii de la grădinița din s. Stolniceni. În fotografiile afișate, apar cutii similare cu cele donate la grădinița din s. Hăncăuți, iar deputatul PDM scrie: „Copiii merită ce e mai bun…sper că surpriza care le-am oferit-o micuților să le fie pe plac”.

Sursa: facebook.com/Oleg Sîrbu

Cutiile donate la grădinița din s. Stolniceni, Edineț. Sursa: facebook.com/Oleg Sîrbu

Sursa: facebook.com/Oleg Sîrbu

Pachetele umanitare donate de deputat la grădinița din s. Hăncăuți, raionul Edineț, au ajuns în R. Moldova la început de 2018, fiind oferite de Fundaţia „Edukans” din Olanda unei alte fundaţii din R. Moldova – Misiunea „Micul Samaritean”. La scurt timp, în baza parteneriatelor, fundaţia din R. Moldova a repartizat ajutoarele. Pe 25 ianuarie 2018, 500 de cutii ajung la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar pe parcursul lunii februarie, alte cutii sunt oferite unor grădiniţe, biserici, dar și altor câteva instituţii din R. Moldova. La 26 februarie 2018, deputatul Oleg Sârbu, deşi nu apare în lista celor care au primit ajutor umanitar, ajutat de colegi de partid, împarte cutiile fundaţiei olandeze în scopuri politice într-un sat din r. Edineţ.

Citiți și: (audio) Caritate democrată cu ajutoare umanitare. De la copiii din Olanda – la un deputat milionar


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. In mod evident, statul Republica Moldova a esuat in incercarea de a asigura un trai decent cetatenilor sai. Ceea ce a reusit majoritatea coruptilor in schimb este crearea unei forme de manifestare a fenomenului numit
    “dau pomene, dau tot, tot prostilor cu drept de vot”. Cu manipulare, cu pomene si cu fasolele-gogosele si ceva lovele, ingrosand saracia si dependenta de “atotbinefacatorull” Plahotniuc, partidul mamut cel tafnos, ostentativ sfidator si cu penalii la putere, spera sa obtina rezultate mormantale la alegeri. Hai, puneti botul, dati cu votul! Ca-I partid cu impostura tare-n gura si cu sacul mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *