Date finale: Numărul elevilor care promovează BAC-ul, în creștere

Din cei peste patru mii de elevi care s-au înscris la sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat, doar 1540 dintre aceștia au reușit să îl promoveze. Astfel, în acest an numărul absolvenților care au susținut BAC-ul a crescut cu 245 de candidați, față de anul 2017.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, în acest an au fost admiși în total peste 18 mii de candidați, dintre care doar circa 13 mii au susținut examenul. Cea mai mare rată de promovare a BAC-ului este înregistrată de elevii din licee și reprezintă 92,72%. De cealaltă parte, doar jumătate din candidații din colegii au promovat examenul.

Rata totală de promovare a examenului de Bacalaureat a crescut cu cca 4 puncte procentuale față de anul trecut și constituie 72,44%. Este în creștere și media obținută de absolvenți, iar pentru candidații din licee media la examenul de Bacalaureat este 6,89, față de 6,7 în 2017.

În 106 licee a fost înregistrată o rată de promovare de 100% a examenului de Bacalaureat.

Foto: mecc.gov.md

Foto: mecc.gov.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *