Cum vrea Primăria Chișinău să rezolve problema bradului de Crăciun. Plantează brazi, apoi îi taie

„Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a participat vineri, 26 ianuarie 2018, la acțiunea de plantare a puieților de molid în Parcul „Dendrariu”. În total, au fost sădiţi 22 de molizi argintii. Brazii plantaţi sunt cu bulgăre de pământ, au 10 ani și o înălțime de 2 – 2,5 metri fiecare. Aceștia au fost sădiţi ca și compoziție de landșaft din arbori de conifere”, anunță Primăria, într-un comunicat de presă.

Costul unui puiet este de 850 lei, fiind achiziționați de la o pepinieră din oraşul Bălți. 21 de copaci au fost procurați din sursele ÎM „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, iar unul din sursele proprii ale primarului general interimar al capitalei, Silvia Radu, anunță municipalitatea.

Peste ani, brazii vor putea fi folosiţi ca şi pomi de Crăciun, la sărbătorile de iarnă, în Piața Marii Adunări Naționale. Prin această acţiune, Primăria susține că „municipalitatea recuperează acel brad tăiat, în luna decembrie 2017, de pe terenul privat al unui locuitor al municipiului Chişinău și care a ajuns să fie instalat şi împodobit în centrul Chişinăului”.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Traian Harașosfetiuc

  TRĂSNITA CU DRUJBA ÎN DENDRARIU

  Trăsnita asta Silvia Raider pusă ca primar interimar general prin metoda raider a
  uzurpatorului oligarh Plahotniuc încă-i la început de cale în a face trăsnăi! Parcul “Dendrariu” nu-i pentru sădit copaci, pe care mai apoi trăsnita asta să-i taie cu Drujba și să se laude cu asta în fața derbedeilor cu pomul de Anul Nou! Bun exemplu dă trăsnita generației tinere cum să sădească copaci în „Dendrariu”,
  iar mai apoi să-i taie cu Drujba. Dacă nebuna va intra în „Dendrariu” cu Drujba
  sau toporul atunci o întreagă droaei de alcași schizofrenici de-al de “ivan cel groasznic” numai acolo vor sta cu Drujbele.

  Iată ce înseamnă să pui primar general pe cineva care n-a fost ales de oameni și
  nici n-a trecut comisia medicală. Dendrariul a fost luat sub ocrotirea statului
  prin legea adoptată la 16 iulie 1998 de Parlamentul Republicii Moldova. Parcul
  este parte componentă a Asociaţiei Internaţionale a Grădinilor Botanice de
  Conservare a Mediului cu sediul la Richmond (Marea Britanie). Și trăsnita asta
  ce va face? Înainte de porni Drujba va cere permis de la Asociaţia Internaţională
  a Grădinilor Botanice de Conservare a Mediului cu sediul la Richmond (Marea
  Britanie) pentru a tăia brazi din Dendrariu? Sau uzurpatorul oligarh Plahotniuk îi va da el permis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *