Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Covid-19 a provocat alte două…

Covid-19 a provocat alte două decese în R. Moldova. Bilanțul total al persoanelor răpuse de noul coronavirus ajunge la 196

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează vineri, 15 mai, despre alte două desece provocate de infecția cu COVID-19. Potrivit autorităților, încă două persoane au pierdut lupta cu boala, astfel încât bilanțul persoanelor decedate a ajuns în R. Moldova la 196 de cazuri.

MSMPS informează despre înregistrarea altor două decese provocate de COVID-19:

Deces 195: Femeie de 65 ani, din r-nul Drochia, internată la IMSP SR Drochia, pe data de 11.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardio-pulmonară și poliorganică.

Deces 196: Femeie de 45 ani, din Tiraspol. Comorbidități: cancer al glandei mamare cu metastaze în ficat.

Miercuri, 13 mai, cu 2 zile înainte de exprirarea stării de urgență, R. Moldova a înregistrat un anti-record cu privire la numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus: 252 de persoane, cel mai mare număr de până acum, au fost diagnosticate cu COVID-19.

Până în acest moment, în R. Moldova au fost înregistrate 5556 de cazuri de infecție cu COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 196, cea mai fragedă victimă fiind o tânără de 23 de ani din Bălți.

Totodată, autoritățile au anunțat că până acum 2280 de persoane au fost tratate și externate din instituțiile medicale.