Cod galben de vânt puternic: mai multe localități au rămas fără energie electrică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, 1 aprilie, avertizarea meteo „Cod Galben” de vânt puternic valabilă până la miezul noptii de 2 aprilie curent.

Începind cu ora 11:00 rafalele puternice de vânt au dus la deconectarea avariată a rețelelor electrice din mai multe localități din centrul și sudul țării, fiind înregistrate de asemenea și multiple rupturi de conductoare. Astfel, au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică 32 de localități din raioanele, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Leova.

Oamenii sunt atenționați să fie atenți și să nu atingă firele electrice care au căzut avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci. Totodată, în cazul în care ați observat careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) informați imediat furnizorul de energie electrică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *