Cimitirul Eroilor din Chișinău – subiectul unei declarații în plenul Parlamentului de la București

Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost subiectul unei declarații în plenul Parlamentului de la București.

„Am venit la această tribună pentru a-mi face o datorie de onoare și a rost un nume, Vasile Zaiaț. Este numele unui român din R. Moldova, care luptă de câteva decenii pentru dreptul eroilor români, francezi, germani, ruși, cehi, polonezi, italieni din Primul și al Doilea Război Mondial de a dormi un somn de veci firesc, în fostul Cimitir al Eroilor din Chișinău, un cimitir distrus de sovietici în anul 1959 și apoi vândut de guvernul comunist al lui Vladimir Voronin pentru 70 de milioane de lei unui investitor privat care a ridicat un mall peste cimitir”, a precizat deputatul Ovidiu Raețchi în plenul Parlamentului, în urma unei vizite pe care a efectuat-o în R. Moldova la finalul săptămânii trecute.

Deputatul Ovidiu Raețchi este unul dintre cei peste 40 de deputați și senatori care au aderat la grupul „Prietenii Unirii” din Parlamentul de la București și care și-a propus ca prime acțiuni în această calitate identificarea și implementarea unor soluții legislative pentru protejarea cimitirelor eroilor români din R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *