Principală  —  IMPORTANTE   —   Chironda susține că nu a…

Chironda susține că nu a fost lăsat să intre în Primărie, după ce a fost repus în funcția de viceprimar: „Nagacevschi m-a anunțat că funcții libere de viceprimar și birouri nu sunt”

Victor Chironda susține că, în urma hotărârii Curții de Apel (CA) Chișinău prin care a fost repus în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, s-a prezentat luni, 11 aprilie, la Primărie însă, potrivit lui, nu a fost lăsat să meargă la Direcția Resurse Umane.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Chironda menționează că Fadei Nagacevschi, actualul viceprimar al municipiului Chișinău, i-a spus că „reprezentanții Primăriei vor veni cu un răspuns în scris la solicitarea lui”.

Chironda mai menționează că se consideră viceprimar în funcție „indiferent dacă are birou sau nu”.

„Prieteni, cum am anunțat, astăzi m-am prezentat la locul de muncă. Paza nu mi-a permis să merg la Direcția Resurse Umane, însă a coborât domnul Fadei Nagacevschi care m-a anunțat că „vor veni cu un răspuns în scris la cererea mea” dar „domnul primar nu are încredere in mine și funcții libere de viceprimar și birouri nu sunt”. L-am anunțat pe domnul Nagacevschi că atâta timp cât nu există o altă decizie sau un răspuns în scris, eu mă consider Viceprimar în funcție, indiferent de faptul că am un birou sau nu. Eu nu lupt pentru funcții și birouri. Eu lupt pentru restabilirea adevărului și pentru o primărie curată și responsabilă, care nu își bate joc de funcționari și cetățeni. În perioada următoare exact asta voi face”, se menționează în mesajul postat de Nagacevschi.

Curtea de Apel (CA) Chișinău a admis joi, 7 aprilie, recursul depus de Victor Chironda și a suspendat decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) prin care Chironda a fost eliberat din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. Până la emiterea unei decizii definitive și irevocabile, Chironda revine în funcția de viceprimar.

Decizia a fost pronunțată de către Colegiul Civil, Comercial şi de Contencios Administrativ al Curţii de Apel Chişinău în componența magistraților – Ghenadie Mîra, Grigore Dașchevici și Angela Bostan.

Chironda a declarat că decizia CA Chișinău demonstrează că demiterea lui din funcția de viceprimar a fost o răfuială politică.

Victor Chironda a fost demis la 2 iulie 2021 din funcția de viceprimar al Capitalei, în urma unui vot de neîncredere al consilierilor municipali. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC). După mai multe dezbateri pe acest subiect, majoritatea consilierilor au votat pentru demisia lui Chironda. Detalii aici