Principală  —  IMPORTANTE   —   Certificatele de vaccinare eliberate de…

Certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile moldovenești vor fi recunoscute în Anglia. Anunțul ambasadei R. Moldova în Marea Britanie

Certificate de vaccinare anti-COVID eliberate de autoritățile moldovenești vor fi recunoscute în Anglia începând cu 11 octombrie. Anunțul a fost făcut de responsabilii de la ambasada R. Moldova în Marea Britanie joi, 7 octombrie, printr-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a instituției.

„În conformitate cu decizia autorităților britanice, începând din data de 11 octombrie curent, ora 04:00, Republica Moldova va fi adăugată în lista țărilor, certificatele de vaccinare împotriva COVID 19 ale cărora sunt recunoscute în Anglia. Atenționăm că pentru cei care sosesc în Anglia înainte de această dată, se aplică regulile pentru persoanele care nu sunt complet vaccinate.

După 11 octombrie, călătorii care dețin un certificat de vaccinare moldovenesc trebuie să prezinte la intrarea in Marea Britanie următoarele:

1. Dovada rezervării unui test COVID care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire (rezervarea se poate face la: https://www.findtravel-test-provider.service.gov.uk/test…).
2. formularul passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before…)”, se menționează în nota misiunii diplomatice.

La 1 octombrie, autoritățile de la Chișinău au anunțat că certificatele de vaccinare anti-Covid-19, emise de autoritățile moldovenești, vor fi recunoscute în Slovenia.