Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune primarul localității unde…

Ce spune primarul localității unde la Oficiul Medicilor de Familie nu mai activează decât infirmiera

Foto: moldovenii.md

Oficiul Medicilor de Familie (OMF) din comuna Leușeni, raionul Hâncești, a rămas fără nicio asistentă medicală. Ieri, 18 iunie, două angajate au depus cereri de demisie, respectiv, în instituție nu mai activează decât o infirmieră. Primarul de Leușeni, Ion Dragan, spune că un medic de familie în localitate nu este, iar odată în două sptămâni pentru a consulta pacienții vine un medic din Hâncești.

Ion Dragan, primarul comunei Leușeni, care include și satul Feteasca, afirmă că medicul de familie ar trebui să vină în fiecare joi pentru a consulta pacienții din localitate, doar că acest lucru se întâmplă decât odată la două săptămâni. Acesta a precizat că la începutul săptămânii curente, cele două asistente medicale au depus cereri de demisie, respectiv, urmează ca Centrul de Sănătate din Hâncești să angajeze alte persoane.

Primarul a negat că instituția a fost închisă, precizând că în prezent acolo activează o infirmieră, despre care spune că este ca un „chirurg în spitale mari, ea știe de toate”.

„Nu a închis nimeni. Asistentele medicale au depus cerere de bună voie și au plecat. Eu ce trebuia să fac? Omul are dreptul să se ducă dacă nu vrea să lucreze. O să vină altele”, a declarat Ion Dragan, precizând că a fost anunțat că problema va fi rezolvată de Centrul de Sănătate Hâncești, instituția care are în subordine Oficiul Medicilor de Familie din localitate.

În comuna Leușeni, potrivit primarului, în prezent locuiesc circa 2150 de persoane. Acesta susține că în caz de necesitate, locuitorii se pot adresa la Centrul de Sănătate din localitatea vecină, Cotul Morii, acolo unde activează un medic de familie, și care se află la o distanță de 500 de metri de Leușeni.

La telefonul din anticamera șefei IMSP Centrul de Sănătate Hâncești, Natalia Zaharov, a răspuns o angajată care a precizat că aceasta este la o ședință a Consiliului raional. ZdG i-a transmis un mesaj șefei Centrului de Sănătate în care a anunțat-o subiectul la care vrem să dicutăm.

Foto: moldovenii.md