Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cazul unui băiat din raionul…

Cazul unui băiat din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut de fiul directoarei gimnaziului în care învață, în atenția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului

Imagine simbol

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului anunță luni, 11 septembrie, că s-a autosesizat, „în limita atribuțiilor de care dispune”, pe trei cazuri în care au fost implicați minori, care au ajuns recent în atenția opiniei publice.

Este vorba despre copilul de 15 ani din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt elev, fiul directoarei unei școli, în curtea instituției.

Alte două cazuri se referă la două adolescente. Una dintre ele, însărcinată la vârsta de 16 ani, este orfană și locuiește la persoane străine, potrivit ombudsmanului. Cealaltă fată, de 15 ani, a dat naștere prematură unui copil și se află în situație de risc.

„În ambele cazuri, există suspiciunea că a fost comisă infracțiunea prevăzută la art. 174 din Codul Penal al R. Moldova, actul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani”, se menționează în comunicatul emis de Avocatul Poporului.

Anterior, presa a scris că un copil de 15 ani a ajuns la spital, dupa ce a fost bătut și electrocutat de către un coleg, în curtea gimnaziului Malcoci din raionul Ialoveni. Mama băiatului a declarat că acesta ar fi fost agresat de fiul directoarei instituției de învățământ.