Principală  —  IMPORTANTE   —   Cazul tinerei de 25 de…

Cazul tinerei de 25 de ani care a rămas fără picioare după ce a fost lovită de o mașină: la ce etapă se află dosarul și ce spune șeful IGP despre șoferul automobilului care a comis accidentul

Sursa foto: Marcela Paladi/ Facebook

Autoritățile au pornit o cauză penală după ce Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani, a fost lovită în noaptea de 5 spre 6 februarie de o mașină în timp ce încerca să atenționeze șoferii despre un accident. La zece zile de la acest incident, șeful Inspectoratului General de Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, susține că expertiza medico-legală, precum și cea tehnico-științifică a mijloacelor de transport implicate în accident urmează să fie finalizate. Ulterior, dosarul va fi trimis în instanța de judecată.

Între timp, a fost lansată o petiție online prin care se cere tragerea la răspunderea penală a șoferului automobilului de model BMW, care a lovit tânăra și în privința căruia nu a fost aplicată nicio măsură preventivă, după ce și-a recunoscut vina. Până la publicarea acestui articol, peste 2 270 de persoane au semnat petiția.

„Luând în considerare faptul că acest caz nu a fost mediatizat de toate instituțiile media, înaintăm o petiție pentru a crește atenția societății și autorităților în acest caz. La fel, cerem ca făptașul să facă teste pentru cantitatea drogurilor în sânge și păr”, se arată în petiție.

Solicitat de Ziarul de Gardă, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a afirmat că dosarul va fi trimis în instanța de judecată după ce vor fi terminate expertizele. Potrivit lui, șoferul și-a recunoscut vina și „s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”.

„(…) Expertiza medico-legală de constatare a tuturor circumstanțelor de sănătate a doamnei urmează să fie finalizată de Comisia medico-legală, doar după externarea ei din spital. Nu este o chestie legată de noi, este o chestie legată mai mult de segmentul medical și, prin actul de externare, ei fac concluzia. La fel, așteptăm și expertiza tehnico-științifică a mijlocului de transport care a fost implicat în accident. Ulterior, urmează ca dosarul să fie expediat în instanța de judecată (…). Șoferul nu a negat, el și-a recunoscut vina. I-a fost înaintat statutul procesual corespunzător. Este un locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a eschivat. El s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Conform articolului 264 din Codul penal, care se referă la încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, în cazul în care șoferul va fi recunoscut vinovat pentru producerea accidentului, acesta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Tânăra care a rămas fără picioare în urma accidentului cere ajutor

Marcela Paladi a fost accidentată în noaptea de 5 spre 6 februarie, în timp ce încerca să scoată triunghiul de semnalizare din portbagaj, deoarece mașina în care se afla a fost lovită de alta. Tânăra povestește, din spital, că a vrut să atenționeze alți participanți la trafic de pericol, „dar din păcate, pe ea nimeni nu a mai reușit să o avertizeze măcar printr-un claxon”, și cere suport financiar pentru tratament.

În contextul în care în ultima perioadă au fost identificate mai multe scheme de estorcare de bani prin transmiterea de mesaje false, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP, a confirmat pentru ZdG că datele bancare ale tinerei plasate pe contul de Facebook al Marcelei Paladi sunt veridice.

„Vreau să trăiesc! M-am născut a doua oară la terapie intensivă. Ajutați-mă, vă rog, am nevoie de suport financiar pentru a putea face față cheltuielilor. Urmează o perioadă de reabilitare dificilă, costisitoare, de exemplu pat performant, scaun cu rotile, intervenții chirurgicale, masaj de reabilitare, ședințe de kinetoterapie, implanturi la ambele picioare și încă multe alte cheltuieli care tot apar. Din păcate, nu putem face față tuturor acestor cheltuieli (…).

Da, la modul direct, șoferul unui BMW a venit peste mine strivindu-mă în momentul când încercam să scot triunghiul de semnalizare din portbagaj, deoarece mașina în care mă aflam a fost lovită de alta. Astfel, pe moment, acolo în stradă, în mijlocul drumului, de la lovitură, mi-au fost amputate ambele picioare mai sus de genunchi. A fost atât de rapid momentul impactului, dar nicidecum tot ce a urmat. Fiecare moment l-am trăit, fiecare lacrimă către mamă, tată și Dumnezeu , fiecare picătură de sânge am simțit-o, și fiecare urlet de durere al meu va mai răsuna pe acel viaduct mult timp. Durea… Durea…durea extrem de mult (…)”, a spus ea.

Datele bancare pentru a acorda ajutor:

  • EURO
  • Marcela Moleșteanu
  • Nr. Card: 5188 9402 8819 0549
  • BIC: MOLDMD2X334
  • IBAN: MD33ML000002259A34608081
  • USD
  • Marcela Moleșteanu
  • Nr. Card: 4028 1202 5574 4878
  • BIC: MOLDMD2X334
  • IBAN: MD21ML000002259A34608103
  • MDL
  • Marcela Moleșteanu
  • Nr. Card: 4028 1202 6852 2477
  • BIC: MOLDMD2X334
  • IBAN: MD75ML000002259A34608101
  • Lire Sterline
  • HSBC
  • L Paladi
  • 40-28-06
  • 54682491
  • PAYPAL: palladimarcela@gmail.com
  • REVOLUT: @marcellamp

O tânără care a rămas fără picioare, după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să atenționeze șoferii despre un accident, cere ajutor pentru reabilitare