Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Candidații la postul de judecător…

Candidații la postul de judecător la CtEDO vor susține astăzi proba interviului

Sursa foto: Profimedia Images

Miercuri, 27 ianuarie, se va desfășura proba interviului în cadrul etapei naționale a concursului pentru ocuparea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea R. Moldova. Pentru această etapă au fost admiși 11 din 13 candidați înscriși la concurs.

Vineri, 22 ianuarie, Ministerul Justiției a organizat prima etapă a concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CtEDO din partea R. Moldova.

În cadrul primei ședințe a Comisiei a fost examinată întrunirea condițiilor de eligibilitate a celor 13 candidați. În rezultat, Comisia i-a descalificat pe avocatul Roman Zadoinov și pe fostul judecător Ion CojocariZadoinov nu a fost admis pentru etapa următoare a concursului pe motiv că nu ar fi indicat în CV că este cunoscător al limbii franceze.

Astfel, în cursa pentru postul de judecător la CtEDO au rămas 11 candidați, admiși la cea de-a doua probă – interviul. Aceștia sunt: Alexandru Prisac, Vitalie Gamurari, Marin Gurin, Lilian Moraru, Lilian Apostol, Vladislav Gribincea, Vladimir Grosu, Victor Burac, Gheorghe Mîțu, Nicolae Eșanu și Diana Scobioală. 

Miercuri, 27 ianuarie, urmează să se desfășoare proba interviului.

Vedeți AICI CV-urile celor 11 candidați, dar și cine sunt membrii Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CtEDO.

Citiți și: