Principală  —  IMPORTANTE   —   Pavel Abraham, membrul desemnat de…

Pavel Abraham, membrul desemnat de Dodon, dar retras de Sandu, rămâne în comisia care va desemna un judecător la CEDO din partea R. Moldova

Foto: realitatea.md

Pavel Abraham, membrul desemnat de Igor Dodon, dar retras de actuala președintă a R. Moldova, Maia Sandu, rămâne în comisia care va desemna un judecător la CEDO din partea R. Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul socialist, Vasile Bolea.

,,Comisia nu poate decide dacă vreun membru rămâne sau nu în Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acest lucru urmează să fie examinat de Guvern. Tot Guvernul decide și asupra regulamentului„, a susținut Bolea, surprins de către reporterii ZdG la ieșirea din clădirea Ministerului Justiției.

La 14 ianuarie, președinta Maia Sandu a retras din componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea R. Moldova membrul desemnat de fostul șef de stat Igor Dodon, Pavel Abraham. Potrivit consilierei prezidențiale în domeniul justiției, Olesea Stamate, Abraham a fost retras din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, susține însă că președinta Maia Sandu nu are dreptul să retragă membrul desemnat de fostul șef de stat, Igor Dodon, din componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea R. Moldova. Făcând trimitere la regulament, Nagacevschi spune că doar membrul poate decide să se retragă din cadrul Comisiei și că retragerea lui Pavel Abraham va fi discutată în cadrul ședinței Comisiei din 22 ianuarie.