Principală  —  Ştiri  —  Social   —   CA a sancționat RTR Moldova,…

CA a sancționat RTR Moldova, Cinema 1 și PEH TV cu amenzi a câte 5 000 de lei

Posturile de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1” și „PEH TV” au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului (CA) cu amenzi a câte 5 000 de lei pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual. Potrivit unui comunicat de presă al CA, posturile TV au fost monitorizate pe parcursul a șapte zile consecutive, în perioada 12-18 septembrie 2022, urmare a autosesizării membrului CA, Ruslan Mihalevschi. Rezultatele monitorizării au fost examinate la ședința CA din 21 octombrie.

„Rezultatele monitorizării au atestat că serviciilor media audiovizuale de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1”, și „PEH TV”, în perioada respectivă, au realizat 0 (zero) la sută producție proprie; programele retransmise/preluate/achiziționate au constituit peste 60 la sută din programe difuzate, fapt ce indică un procent mult mai mare decât cel menționat în Concepția serviciului de programe; nu au fost respectate procentele rezervate operelor audiovizuale europene și nici structura serviciului media audiovizual pe tipuri de programe”, anunță CA.

Astfel, Consiliul Audiovizualului a sancționat posturile de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1” și „PEH TV” pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual.

Ziarul de Gardă a scris în luna mai 2022 despre „Stăpânii televiziunilor” din R. Moldova și despre ce (nu) s-a schimbat la trei ani după ce Plahotniuc și Șor au plecat din R. Moldova.