Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile au inițiat o anchetă…

Autoritățile au inițiat o anchetă în cazul tânărul de 18 ani care a fost găsit fără suflare în curtea penitenciarului nr. 13: se afla în arest preventiv din iunie

Un tănăr în vârstă de 18 ani, care se afla din luna iunie în arest preventiv în penitenciarul nr. 13 din capitală, a fost găsit joi, 30 iulie, fără suflare în curtea instituției. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor ne-au comunicat că principala versiune în cazul decesului tânărului este că victima și-ar fi pus capăt zilelor. Autoritățile au inițiat o anchetă.

Solicitat de ZdG, Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), ne-a comunicat că trupul neînsuflețit al tânărului a fost descoperit de către un supraveghetor care a și alertat medicii, însă din nefericire aceștia au putut doar să constate decesul.

„Tânărul se afla în curtea de plimbare, unde sunt mai multe aparate pentru sport și s-ar fi strangulat”, susține Pantea.

Potrivit ANP, tânărul se afla în custodia Penitenciarului nr.13 din luna iunie anul curent, fiind cercetat penal „pentru infracțiune contra proprietății”.

În acest caz a fost inițiată o anchetă pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.