Astăzi, Compania Națională de Asigurări în Medicină face investigații la Centrul Diagnostic

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) vor evalua începând de luni, 10 august, modul în care Centrul Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a îndeplinit condiţiile contractului încheiat între cele două părţi. Evaluarea se va axa şi pe nivelul de valorificare a mijloacelor financiare prevăzute în contract, dar şi pe motivele care au dus la nerespectarea planului de prestare a serviciilor medicale.

Necesitatea efectuării acestui control vine în urma deciziei luate de Centrul Republican de Diagnosticare Medicală de a nu mai face programări până la sfârşitul anului în curs pentru investigaţiile în baza asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM). Planificarea volumului de servicii medicale conform contractului semnat este responsabilitatea managerului instituţiei medicale.
CNAM a încheiat pentru anul curent cu CRDM un contract de prestare a serviciilor medicale în valoare de 45 milioane lei. În iunie 2015 a fost semnat un acord adiţional, care prevede majorarea cu 6 mln lei a sumei contractate. Astfel, valoarea totală a contractului semnat pentru acest an cu CRDM constituie 51 milioane lei.

În consecinţă, în şapte luni ale anului curent, CRDM a prestat servicii de 38 mln 600 mii lei şi a depăşit cu 11 mln 310 mii lei suma contractată pentru perioada respectivă.

Totodată, CNAM aduce la cunoştinţa beneficiarilor sistemului AOAM că pentru 2015 au fost semnate contracte privind prestarea serviciilor de înaltă performanţă şi cu alte peste 40 de instituţii medicale din întreaga ţară. Aceste servicii sunt acordate în baza biletului de trimitere, eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist, atât în cazul urgenţelor medicale, cât şi al investigaţiilor programate, se spune într-un comunicat al CNAM.

Amintim că, zilele trecute, Centrul Diagnostic anunța că, până la finele anului, nu va mai efectua investigații gratuite, în baza polițelor de asigurare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *