Principală  —  RECOMANDAT   —   Vino stagiar(ă) la ZdG. Avem…

Vino stagiar(ă) la ZdG. Avem de toate, inclusiv bursă motivantă

Ziarul de Gardă oferă doritorilor posibilitatea de a învăța de la jurnaliștii redacției cele mai importante secrete ale meseriei de jurnalist și posibilitatea ulterioară de a munci cot la cot cu aceștia într-un mediu prietenos și într-o redacție dinamică, în continuă ascensiune. Redacția lansează un concurs pentru selectarea unor stagiari care vor învăța, iar ulterior vor produce știri, reportaje, interviuri sau investigații împreună cu reporterii Ziarului de Gardă. 

Poți beneficia de un stagiu la ZdG prin trei modalități: 
– poți obține o bursă plătită de redacție pentru o perioadă de trei luni;

poți veni la un stagiu neplătit de redacție pentru o perioadă cuprinsă între  2 și 4 săptămâni;
poți să te înscrii la cursuri contra plată (în baza cursurilor/stagiilor anunțate).

În prima jumătate a anului 2024, prioritățile redacției cuprind 3 domenii de activitate:

  • știri
  • investigații și reportaje
  • fundraising

Pentru aceste poziții, ZdG anunță stagii cu bursă. Mărimea bursei constituie de la 250 la 300 de euro lunar, în funcție de gradul de implicare și dificultate, evaluat în baza tabelului de realizare a activităților de stagiu. 

Ce fel de oameni căutăm?

Candidații selectați pentru a face un stagiu cu bursă la ZdG vor avea oportunitatea de a munci alături de o echipă de jurnaliști dedicați și experimentați, vor putea participa la ședințele editoriale ale redacției, vor putea merge pe teren cu reporterii pentru a-i urmări în procesul documentării unor subiecte, vor fi implicați, alături de jurnaliști, în procesul documentării unor materiale și vor putea ulterior lucra cot la cot cu aceștia pentru scrierea unor știri, reportaje, interviuri și investigații de impact, în orice format. 

Noi căutăm oameni care vor fi potențiali viitori membri ai redacției ZdG: oameni cu idei noi și originale, cu inițiativă și curiozitate, cu dorință de a munci și de a face împreună cu noi jurnalism de calitate la cele mai înalte standarde. 

Salutăm doritorii de a ni se alătura, indiferent de vârstă, etnie ori sex, cu sau fără experiență în jurnalism. Pentru a te putea alătura în calitate de stagiar/ă echipei ZdG, este nevoie să cunoști, obligatoriu, limba română scrisă și vorbită la nivel avansat sau limbile rusă și română dacă dorești să faci stagierea la ediția de limbă rusă a redacției. Orice alte limbi cunoscute în plus constituie un mare avantaj. 

Cum poți depune dosarul pentru un stagiu cu bursă la ZdG?                                   

Stagiile cu bursă plătită la ZdG se derulează pentru o perioadă de 3 luni. Pentru a te înscrie, te rugăm să ne trimiți CV-ul tău și o scurtă scrisoare de motivație cu titlul „Stagiu cu BURSĂ la ZdG” la adresa angajare.zdg@gmail.com. Poți aplica pe tot parcursul anului, iar noi te vom contacta ulterior pentru a stabili detaliile colaborării. Redacția își asumă selectarea candidaților care vor beneficia de stagiere, în funcție de necesitățile și posibilitățile ZdG și în urma analizei  amănunțite a CV–urilor și profilurilor persoanelor candidate. 

Ziarul de Gardă este cel mai mare grup de investigații jurnalistice din Republica Moldova. Redacția ZdG oferă publicului conținut pe diverse platforme: ziar tipărit, pagină web, rețele sociale, produse video pe pagina de Youtube și, prin acorduri de parteneriat, la posturile TV naționale și regionale. Stagiile pentru tinerii  reporteri și lucrători media pot conține exerciții profesionale pentru oricare dintre aceste platforme și pentru diverse genuri jurnalistice: investigații, reportaje, știri, interviuri, conținut pentru rețelele sociale. 

Detalii despre regulamentul privind stagiile profesionale în redacția Ziarului de Gardă vedeți AICI